How Guru Scored 336 in GRE | 20 Free GRE Full Length Tests | Free GRE Practice Tests | GRE sample tests | GRE | |
Good GRE Scores
Gre Success Stories 20 Free GRE Full Length Tests GREAfter GREElectical Engineering University Rankings computer science US University rankings college letter of recommendation Graduate School statement of purpose GRE PrepGeneral TestTake the GREETS GREGRE TestingGRE TestThe GRETaking GREGRE ExamsGRE InformationGRE PrometricGRE EngineeringHelpAbout GRETake GRE TestTest InfoGRE ExaminationAboutPatternInfoVocab PracticePractice and MaterialsDates and CostGRE Test |
Like this PageCLICK this button to recommend this page to Google. GRE Practice TestGRE Practice: Problem Solving GRE Practice Test 3Good you are taking our practice tests. But please make sure you complete all the practice problems from Official GRE Guide. Official GRE Guide is from the test makers(Yes You read it right they conduct the GRE exam worldwide.) ETS.:- The Official Guide to the GRE General Test, Third Edition Powered by GreGuide Version 2.2.1 Copyrights 2007, GreGuide.com Question: 1 By what number should each of 15, 24, 51 and 87 be lessened so that the remainders are in proportion? Indicate the correct option.
Correct Answer: C Explanation: Let the number be x 15-x:24-x=51-x:87-x (15-x)(87-x) = (24-x)(51-x) 1305-15x-87x+x^{2}=1224-51x-24x+x^{2} 1305-1224=-75x+102x 81=27x x=3 The number is 3 Question: 2 Sam lent $4000 to Pam for two years at 5% simple interest. After two years, he lent the complete amount to Ann for three years at 7%. What was the interest returned by Ann? Indicate the correct option.
Correct Answer: B Explanation: Simple interest SI is given by SI =P*R*T/100, where P, R and T are principle, rate and time. Amount returned by Pam = 4000+ SI = 4000 + 4000*5*2/100 = 4000 + 400 = 4400 Interest returned by Ann after three years = 4400*7*3/100 = 924 Option B is correct. Question: 3 How many terms are required at the least to add up to at least 100 in the series 3, 5, 7, 9 ...? Indicate the correct value.
Correct Answer: D Explanation: The series is an AP with the first term a = 3 and common difference 5-3=2 Let n terms as up to at least 100 Sum of n terms Sn = n/2[2a+(n-1)d] 100<=n/2[2*3+(n-1)*2] 100<=n/2[6+2n-2] 100<=n/2[4+2n] 100<=n(2+n) n=10 At least 10 terms add up to at least 100 in the given series. Question: 4 Annie and Simmi run a race of 2km. Annie beats Simmi by 30m. Simmi reaches the finish line 6 seconds after Annie does. How long did Annie take to complete the distance? Indicate the correct option.
Correct Answer: D Explanation: Time taken by Simmi to cover 30 m = 6 sec Speed of Simmi in m/s=30/6 = 5m/s Time taken by Simmi to cover 2 km = Distance*speed = 2000*5 = 10000 sec Time taken by Annie to cover 2 km = 10000 - 6 seconds = 9994 seconds Option D is correct. Question: 5 A dishonest shopkeeper mixes water in acid to earn a profit. He sells acid worth $5.4/litre at $4.2/litre. If he initially had 14 litres of acid then how many litres of water did he add to it? Indicate the correct option.
Correct Answer: D Explanation: Let the quantity of water added be x litre. Total quantity = (14+x) litre As per the conditions, we have (14+x)*4.2=14*5.4 58.8+4.2x=75.6 4.2x=75.6-58.8 4.2x=16.8 x=4 Option D is correct. Like this PageCLICK this button to recommend this page to Google. Spread The Word / Bookmark this content Digg this Post to del.icio.us Post to Furl Post to Netscape.com
Copyright © 2013 greguide.com |